Kundservice: 08 - 50 92 69 96Nyhetsbrev Fraktfritt från 500 kr Kundservice

Barnvagnsguide
Dags att köpa barnvagn? I början kan det vara svårt att veta vad man måste tänka på och hur man kan gå tillväga för att välja ut den vagnen som passar en själv och barnet bäst. För att du snabbt och enkelt ska få reda på allt du behöver veta om barnvagnar så har vi skapat en barnvagnsguide!
Vi hoppas att dina frågor ska bli besvarade!

Mått

Om vagnen ska kunna komma in i trängre utrymmen eller kunna packas in i t.ex. bagageutrymmet i bilen, så är det viktigt att fundera på hur stor barnvagnen får vara för att passa in i din vardag.

Vikt

Om du ska lyfta vagnen mycket och ofta, så är det bra att tänka på att vagnen inte är för tung. Då kan det vara bra att titta efter en lite lättare vagn.

Riktning

Barnvagnar kan vara antingen framåtvända eller vakåtvända, eller vändas i båda riktningar. Det är du som bestämmer vilken modell som passar dig och ditt barn bäst.

Hjul

Vid valet av hjul är det viktigt att tänka på vilket underlag som barnvagnen ska användas på, samt i vilket klimat den ska vistas i. Det finns många olika material och storlekar att välja mellan när det kommer till just hjulen. Mer om olika typer av hjul kan du läsa om här!

Handtag

När du köper barnvagn så finns det olika typer av handtag att välja på som kommer med olika fördelar och nackdelar. Vissa handtag är vändbara, vilket gör att du kan välja själv om du vill att barnet ska åka framåt eller bakåt. Handtag är ibland även höj- och sänkbara. Anledningen till detta är att du enkelt ska kunna hitta en position som passar dig som går med barnvagnen. Denna typ av handtag är dock extra känsliga då de antingen har en teleskopfunktion eller böjbara leder. Det är därför viktigt att använda handtaget försiktigt och varmsamt.

Sits

Själva sitsen på barnvagnen kommer även den med olika möjligheter för dig att välja mellan. Den kan vara fram- eller bakåtvänd eller vändas i båda riktningarna. Vad som passar dig bäst är helt upp till er, då vissa barn föredrar att sitta framåtvända medan andra helt enkelt vill sitta bakåtvända. Viktigt är däremot att placera barnet bakåtvänt så länge barnets nacke inte är helt utvecklad.

Barnvagnsskötsel

Smuts, grus och andra småpartiklar har en tendens att fastna i olika delar av barnvagnen. Det är viktigt att alltid se till att det inte fastnar i brytpunkten på chassit eller i infästningen av hjulen. Även handtaget och bygeln är viktiga att hålla fria från grus och annat smuts. Du kan undvika detta genom att smörja in vagnen regelbundet och ordentligt, undvika att lasta barnvagnen för tungt och att borsta av promenaden borsta av den. Se även till att den förvaras torrt så den inte får fuktskador. Läsa om här!

Våra toppmärken