Kundservice: 08 - 50 92 69 96Nyhetsbrev Fraktfritt från 500 kr Kundservice

Personuppgiftspolicy

www.pinkorblue.se arbetar för att din integritet skall vara skyddad när du använder dig av vår hemsida och våra tjänster. Vi har därför tagit fram en policy för hur din personliga information behandlas och skyddas. Du bör läsa igenom policyn igen när du besöker oss online nästa gång då innehållet i policyn kan förändras.


Det tyska bolaget babymarkt.de GmbH (hädanefter kallad ”babymarkt.de”) är ansvarig för dina personliga uppgifter under den svenska Personuppgiftslagen (1998:204) och EU Dataskyddsdirektivet 95/46/EG. Dina personuppgifter lagras i både Sverige och Tyskland och behandlas av babymarkt.de enligt följande:

 

Vad använder vi dina personuppgifter till?

Genom att lämna dina personuppgifter samtycker du till att vi använder insamlad information för att fullgöra våra åtaganden mot dig och tillhandahålla den service du förväntar dig. Vi behöver dina personliga uppgifter för följande ändamål:

Om du vill skapa ett kundkonto på www.pinkorblue.se (t.ex. ditt namn och e-postadress) För att bearbeta dina beställningar via våra onlinetjänster (t.ex. ditt namn, adress, födelsedatum och bankuppgifter) För att kunna skicka marknadsföring t.ex. nyhetsbrev och våra kataloger (t.ex. din e-postadress, ditt namn och din postadress) För att kunna kontakta dig i händelse av något problem med leveransen av din order (t.ex. ditt telefonnummer, adress) För att kunna svara på dina frågor och för att informera dig om nya eller ändrade tjänster (t.ex. din e-postadress) Hantera ditt konto genom att utföra kreditkontroller (t.ex. ditt namn, adress, födelsedatum) För att kunna analysera dina personuppgifter för att förse dig med relevant marknadsföring, erbjudanden och information (t.ex. ditt namn, köpvanor) För att kunna bekräfta att du har rätt ålder för att få handla på nätet (t.ex. ditt födelsedatum)

Dina uppgifter lagras enbart så länge som krävs för att utföra våra tjänster eller så länge som det föreskrivs enligt lag. Efter det kommer dina uppgifter raderas. Vi kan inte ta bort dina uppgifter när det finns ett legalt lagringskrav, såsom bokföringslagen eller när det finns en rättslig grund för att behålla viss data, t.ex. ett pågående avtalsförhållande.

 

Vilka rättigheter har du?

Du har rätt att begära information om de personuppgifter som vi har om dig. Om dina uppgifter är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta kan du begära att informationen rättas eller tas bort. Du har även rätt att en gång per år kostnadsfritt begära registerutdrag på de personuppgifter vi har registrerat om dig. För att begära detta dokument kan du skriva till vår kundtjänst. Du kan när som helst återkalla ditt medgivande till att vi använder dina uppgifter i marknadsföringssyfte. (t.ex kataloger, nyhetsbrev).


Du kan kontakta oss antingen skriftligen via e-post och brev eller ringa oss:


babymarkt.de GmbH

Wulfshofstraße 22

44149 Dortmund

Tyskland


Telefon: 08 - 50 92 69 96

E-Mailadress: info@pinkorblue.se


Vem har tillgång till uppgifterna?

Vi förmedlar/säljer/byter aldrig dina uppgifter till tredje part för marknadsföringsändamål. Data som vidarebefordras till tredje part, till exempel speditörer i samband med leveranser av gods används endast för att möta våra åtaganden gentemot dig. Babymarkt.de kan komma att dela dina personuppgifter med organisationer som kreditupplysnings- eller inkassoföretag för tillämpning av kreditprövning, identitetskontroll, övervakning av kreditvärdighet och övertagande av fordran

 

Hur skyddas dina uppgifter?

Vi har vidtagit tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina uppgifter mot t.ex. förlust, manipulation eller obehörig åtkomst. Vi anpassar kontinuerligt våra säkerhetsåtgärder till den fortlöpande tekniska utvecklingen. På www.pinkorblue.se och inom babymarkt.de skyddar vi dina uppgifter med hjälp av kryptering. Vi använder oss av SSL ( Secure Sockets Layer).

 

Cookies

För att tillhandahålla den service du förväntar dig och för att förenkla och förbättra dina inköp på www.pinkorblue.se använder vi oss av cookies. Vi använder inte cookies för att lagra personlig information, eller för att lämna ut uppgifter till tredje part. Mer information om vilka kakor vi använder på vår webbplats finns under cookies.


Personuppgiftsansvarig

babymarkt.de GmbH

Wulfshofstraße 22

44149 Dortmund

Tyskland


Vd och behörig förträdare: Bastian Siebers, Thomas Drerup

Organisationsnummer: 502072-6898

Momsregisternummer: SE502072689801

Bolagsregister: Amtsgericht Dortmund

Handelsregister-Nr.: HRB 9168